Hole bibliotek

   
Bokashi: kjøkkenkompost for alle
Your basket is empty
Vis
Author
Title Statement
  • Bokashi: kjøkkenkompost for alle
Language
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Shelf
  • 631.8 H
Classification
Subject
Year
  • 2017
Summary, etc
  • Bokashi, eller kjøkkenkompostering, er en enkel kompostering som omdanner alt matavfall til næringsrik jord og gjødsel på få uker. Det skjer innendørs i en lufttett bøtte ved hjelp av et kompoststrø. Denne boka handler om å lage jord, om mikroorganismene og jordlivet, og om hvordan du bruker kompostjorden og dyrker med bokashi i hverdagen. Den inneholder praktiske tips og vanlige spørsmål om kjøkkenkompostering. I boken møter vi Elin og Marianne som komposterer matavfallet sitt i en liten leilighet midt i Bergen, og barnehagen som lager jord av alle matrester og dyrker reddiker og ruccola på lekeplassen. Omtalen er utarbeidet av BS. Har bibliografi
ISBN
  • 978-82-93359-11-1
Available
  • 1/1
Waiting
  • 0 (0)
*000     pam         1
*00161578
*008                      a          00nob 2
*015  $a0511271$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-93359-11-1$bib.$cNkr 339.00
*08201$a631.875$zh$223/nor
*090  $c631.8$dH
*100 0$aHjerde, Anette$d1975-$jn.
*24510$aBokashi$bkjøkkenkompost for alle$cAnette Hjerde
*260  $a[Nesodden]$bIris$c2017
*300  $a188 s.$bkol. ill.
*505  $aHar bibliografi
*520  $aBokashi, eller kjøkkenkompostering, er en enkel kompostering som omdanner alt matavfall til næringsrik jord og gjødsel på få uker. Det skjer innendørs i en lufttett bøtte ved hjelp av et kompoststrø. Denne boka handler om å lage jord, om mikroorganismene og jordlivet, og om hvordan du bruker kompostjorden og dyrker med bokashi i hverdagen. Den inneholder praktiske tips og vanlige spørsmål om kjøkkenkompostering. I boken møter vi Elin og Marianne som komposterer matavfallet sitt i en liten leilighet midt i Bergen, og barnehagen som lager jord av alle matrester og dyrker reddiker og ruccola på lekeplassen. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aKompost$0husholdningsavfall$1631.875$2BS$9nob
*650 1$aKompost$0hushaldsavfall$1631.875$2BS$9nno
*650 2$aGjødsling$0hagebruk$1635.0489$2BS$9nor
*950 0$aBokashi$zKompost$9nor
^
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.

Med bokashi kjøkkenkompost omdannes alt matavfall til næringsrik jord og gjødsel på få uker. Alt du behøver er et par lufttette plastbøtter og bokashistrøet, som med sine naturlige mikroorganismer fermenterer matavfallet. Her trenger du ikke gjøre annet enn å legge til matavfall dag for dag , så gjør bokashistrøet resten. Når prosessen er ferdig har du både fått en høykonsentrert næringsrik væske, samt fermentert matavfall som blir til ferdig gjødsel etter et par uker blandet med jord. Gruppen hageglade og dyrkingsentusiaster vokser raskt i Norge. Økologisk, kortreist og egendyrket er i vinden, og stadig flere ønsker å dyrke sin egen mat. Urtehager og grønnsaksparseller gror også frem i byene - i felleshager, på takterrasser, i bakgårder og i vinduskarmer. Kjøpejord fra hagesentre inneholder ofte mye torv og bidrar derfor til utslipp av karbon, og det kan være vanskelig å få tak på miljøvennlig jord. Egen varmkompost kan være vanskelig å holde i gang i Norge på grunn av klimaet. Kompostjord fra matavfall er derimot gull for alle som dyrker selv. Bokashi kan du ha gående under kjøkkenbenken, og metoden gir nærmest null i utslipp da all energi og næringsstoffer føres tilbake til jorden.

Send to
IdStatusDue dateOwnerShelf
Ex1Available Hole FolkebibliotekHobby og fritid - Hage, blomster, trær, planter